Programma voor Publiek

Rondje Rechtsstaat

Zaterdag 3 juni 2023

van 10:00 uur tot 17:00 uur

Kosteloos en zonder aanmelding toegankelijk

Heb je altijd al eens een toga aan willen trekken? De tijdelijke huisvesting van de Eerste en Tweede Kamer willen bezoeken? Het origineel van onze Grondwet willen zien of meer willen weten over de rol van de Koning in onze rechtsstaat? In gesprek willen gaan met een rechter, een wetgevingsjurist of iemand van de Tweede Kamer? Meer willen weten over het belang van de bescherming van jouw persoonsgegevens? Of de historische gebouwen van binnen willen bekijken?

Dit kan tijdens het open huis bij het Kabinet van de Koning, de Raad van State, de Eerste en Tweede Kamer, de Hoge Raad, de Raad voor de rechtspraak, het Nationaal Archief, de Autoriteit Persoonsgegevens, het Schadefonds Geweldsmisdrijven en de Academies voor wetgeving en overheidsjuristen.

Er zullen gedurende de dag twee Engelstalige wandeltours plaatsvinden die je meenemen langs alle deelnemende organisaties. Klik hier voor meer informatie!

During the day, there will be two English-spoken tours that will guide you past all the participating organizations. Click here for more information!

Er zal een pendelbus heen en weer rijden tussen de cityhosts op de Lange Vijverberg en de Tweede Kamer.

Zie hier het hele programma van alle deelnemende instanties.

Download

Programma en plattegrond

Downloaden

Meer informatie?

Monique Wesselink

dr. mr. Monique Wesselink

Programmamanager


Gedetacheerd bij Gemeente Amsterdam tot oktober 2024.